Konkurranse/ideer (Competition/ideas)

Readability

Konkurranse/ideer (Competition/ideas)

Kan­skje du kan vinne noe sånn som dette?

Maybe you can win some­thing like this?

IMG_2157

Blogging.…hvorfor synes jeg det plut­selig er så vanske­lig å få til…? Jeg synes det er moro på sett og vis, men det blir bare tungvint! Hvor­dan gjør dere for å gjøre det enkelt å blogge?? Tips og ideer mot­tas med takk! Legg inn en kom­men­tar med ideer etter denne posten. Så leser jeg dem, og trekker en “vin­ner” blant dem som skriver tips. Trekn­ing skjer 15. august. Og vin­neren vil da få en liten gavepakke fra fruen med litt garn og litt dupped­ingser som takk. Så frem med alle de gode ideene 🙂

Why do I sud­denly feel like it’s a really, really hard task to blog? I actu­ally like doing it, but just feel like it’s tooooooo tough right now! How about giv­ing me some ideas on how I can blog eas­ier? Every­one who makes a com­ment on this entry is in on a com­pe­ti­tion to win a gift, a yarn-(and maybe some gadgets)gift. All you have to do is write a com­ment with some good tips and you’re in 🙂 I’ll be pick­ing a win­ner August 15. So go find the ideas 🙂

Kanskje du kan vinne noe sånn som dette?

Maybe you can win something like this?

IMG_2157 

Blogging….hvorfor synes jeg det plutselig er så vanskelig å få til…? Jeg synes det er moro på sett og vis, men det blir bare tungvint! Hvordan gjør dere for å gjøre det enkelt å blogge?? Tips og ideer mottas med takk! Legg inn en kommentar med ideer etter denne posten. Så leser jeg dem, og trekker en «vinner» blant dem som skriver tips. Trekning skjer 15. august. Og vinneren vil da få en liten gavepakke fra fruen med litt garn og litt duppedingser som takk. Så frem med alle de gode ideene 🙂

Why do I suddenly feel like it’s a really, really hard task to blog? I actually like doing it, but just feel like it’s tooooooo tough right now! How about giving me some ideas on how I can blog easier? Everyone who makes a comment on this entry is in on a competition to win a gift, a yarn-(and maybe some gadgets)gift. All you have to do is write a comment with some good tips and you’re in 🙂 I’ll be picking a winner August 15. So go find the ideas 🙂

 


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

20 Responses to “Konkurranse/ideer (Competition/ideas)”

 1. For at jeg skal ha tid og overskudd til blogging så har jeg gjort følgende:
  1:Bloggen min er startsiden på pc`n Da ser jeg den hver dag,å det er lett å trykke på linken for å redigere bloggen.

  2:Kameraledningen ligger i hylla samen med pc og kameraet, det gjør det enkelt å legge inn bilder i en ledig stund.

  3:Bildene blir sortert i en egen bloggmappe. Å der ligger de til den dagen jeg orker å ta de frem i bloggen.

  4: På en strålende dag er det bare å gå i bloggmappen å plukke ut bilder man vil ha, å da går teksten av seg selv.

  Lykketil

 2. Åååå.. for et kjent problem! For meg ble den beste løsningen rett og slett og innse at jeg skal blogge fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg føler jeg må. Av og til går det lenge mellom hver gang, av og til kort tid. Jeg tar meg friheten og legge ut bilder, og så tar jeg kommentarer når jeg føler for det. De som følger med på bloggen min ser jo når jeg har noe nytt å komme med, i tillegg til at jeg annonserer det på Hobbyboden og Facebook.

  Så mitt beste tips er: Blogg NÅR du har lyst, FORDI du har lyst, med det du SELV føler du vil blogge.

 3. Jeg vet egentlig ikke om jeg er den rette til å komme med råd, siden jeg har samme problem selv. Jeg har bestemt meg for å gjøre unna ferie først, og så håper jeg på rolige dager etter skolestart. Jeg må ha ro rundt meg, og så må jeg ha det ryddig. Ingen av delene har jeg nå.
  Blogging skal være koselig, da ordner jeg meg med kaffe og fin musikk, og så bruker jeg god tid.

  Lykke til, Vigdis. Skal titte innom her og se om det kommer gode råd jeg kan ta til meg også.

 4. Jeg har også perioder der jeg sliter med bloggingen, og andre perioder der jeg bobler over og kan skrive flere innlegg på en dag.

  Noen små triks jeg bruker:

  Det er ikke nødvendig å ha noe stort og flott ferdig i hvert innlegg. Underveis-blogginnlegg kan ofte være vel så spennende. Det er kjekt(og også nyttig) å lese om prosessen, erfaringer med garn og mønster +++ Skriv gjerne om ting som IKKE ble som planlagt også.

  Jeg har flere halvskrevne innlegg lagret på bloggen. Greit å gjøre ferdige og poste når jeg har liten tid eller inspirasjon. Skriver og tar bilder underveis når jeg holder på med store prosjekter, og samler opp når det er ferdig.

  Mange leser og kommenterer kun det nyeste blogginnlegget når de er innom en blogg. Blir det mange innlegg tett risikerer du at noe ikke blir lest i det hele tatt. Så da «sparer» jeg på ting som like gjerne kan postes ved en senere anledning.

  Uansett hva man holder på med er det enklere å gjøre noe som er en rutine. Går det lang tid mellom hver gang er det tungt å starte opp igjen. Tilbakemeldingene man får er også en god pekepinne på hva som er interessant for andre å lese.

 5. Ja, dettte er vel et kjent begrep for alle bloggere, eller????
  Jeg har bestemt meg for å ta det som det kommer. Noen ganger blir det ofte, andre ganger meget sjelden.
  I en periode prøvde jeg å blogge litt hver dag, men det ble mer press enn kos, og da er det ikke så moro.
  Som regel laster jeg ned bilder i egen mappe til bloggen, så ligger de der til jeg får tid, lyst og overskudd til å skrive og blogge.
  Lykke til!!

 6. Tjaaa det er vel litt som skal spille inne for å ha lyst til å blogge…..Tips nr 1 er vel egentlig å ha en noenlunde bra dag? Men det kan være BRA om dagen er helt «dass» også, fortell om det og dagen din blir bedre etterpå!!

  Men, f.eks, du har en god dag, du holder på med noe koselig, TA BILDER og del den gode stunde med oss andre!! Det blir ALLTID et godt innlegg av noe slikt!!

  «SNAKK og FORTELL» i blogg, skriv til «MEG» ikkje til alle! Da vil FAKTISK ALLE føle at du snakker til «dem», skjønner??

  Eg kan sikkert skrive en stund, men tror eg stopper hehe HÅPER du får mange fine tips og at blogglysten din kommer tilbake, liker bloggen din eg!!

  Kos deg Vigdis, og ha ei HERLIGE helg!

  Koseklem fra Vibbedille ;))

 7. heisann!
  Jeg tar ofte bilder, gjerne mange i samme slengen, og av og til passer de til andre innlegg som jeg bare har lyst å skrive. Min blogg blir dermed ikke bare hobbyrelatert…
  Ikke alt som blir laget blir blogget, det kommer ann på tid og lyst.
  Blogg om det du har lyst til og når du har lyst. Alt kan jo blogges, ingenn kan si noe på det.
  Noen innlegg blir skrevet så lagret slik at de blir publisert senere. Slik blir det litt mer liv i bloggen, med litt mer jevnlig oppdatering, ikke alltid tida strekker til heller!
  Uansett, håper du fortsetter med litt blogging, koser meg her hos deg!
  ha en flott lørdag!

 8. Hej Vigdis.

  Jeg kender godt det der med at man gerne vil rigtig mange ting, men alligevel sjældent får tid. :0)
  Jeg kunne foreslå at du skriver ned når du har noget på hjerte og så en fast dag hver uge lægger det på bloggen.
  Men husk at man blogger af lyst ikke af pligt.
  knus
  Kirsten

 9. Jeg pleier å blogge når jeg føler for det.. Jeg har ikke faste dager å blogge på fordi det blir stress.
  Blogg når du har lyst og har tid.
  Blogg skal være en hjemmeside som egentlig ikke trenger å bli oppdatert hvert sekund…
  Du skal kose deg når du blogger 😀
  Du trenger ikke alltid ha bilder. ;D

 10. Jeg fik lettere ved at blogge da jeg havde prøvet » Et foto om dagen- blog»… Jeg blev øvet i at lave kortere poster. Men jeg fandt også ud af at lysten skal være der…
  Men fotos synes jeg hjælper meget. Og en blogpost behøver slet ikke være noget meget dybt, klogt eller en halv afhandling 🙂

  Bare skriv det du har lyst til, NÅR du har lyst til det 😉

 11. For det første skal computeren være tændt! Ja, jeg ved godt at det lyder dumt, men jeg får ind imellem en ide til noget jeg vil skrive på min blog, men hvis jeg skal hen og tænde maskinen først, så bliver det meget sjælent til noget.
  De bedste ideer får jeg som regel når jeg ligger i min seng og er lige ved at falde i søvn. Næste morgen glemmer jeg det så i den almindelige morgentravlhed.
  Men ellers skal lysten være der. Du skal skrive fordi du har lyst, ikke fordi du synes at du bør.
  Jeg skriver som regel når jeg har noget at vise frem. Enten færdige projekter eller undervejsbilleder. Eller når jeg enten har fundet noget spændende på nettet som jeg synes andre skal se, eller jeg har fået/købt noget jeg bare MÅ prale med 😉
  Og man behøver jo heller ikke skrive hele romaner hver gang. Billeder siger ofte mere end ord!

 12. Heisann vennen 🙂

  Japp her lider vi til tider også av meget heftig bloggtørke.. Men stakkars bloggen min får da litt oppmerksomhet innimellom, men gidder ikkje å blogge om alt og ingenting slik som i begynnelsen. Så no tek eg og blogger når eg føler for det, har ivertfall dokumentert alt eg har produsert dei siste åra. Har no fulgt bloggen din flittig like lenge som eg har blogga sjøl da.
  Ha en fortsatt fin laurdagskveld.
  Mega klem fra meg :))

 13. Else Marie Says:

  Bloggtørke ja,det har jeg også for tiden..vanskelig å håntere innimellom.Selv lurer jeg på og kutte ut noen blogger(har flere innteresser)og egen hjemmeside.Er også på facebook og Ravelry..flere håndarbeidsklubber og hageklubber..og gud vet hva…campingvogn om sommeren ved siden av hagen og..og..og………….
  Det er lov og bli lei og tom for ideer.Nå i sommer har jeg tenkt at kansje det er en ide og virkelig finne ut hva en blogger mest om og ha dette i en fellesblogg og heller dele det opp under etiketter………..
  Det går også ann og blogge bare med tankene sine slik rett ut og ta med fremgangen i ting mann gjør.Behøver ikke alltid å legge ved bilder….
  Jeg merker også at jeg føler meg mer lystbetont når jeg leser blogger som liksom prater med meg så det er og noe å ta med…Bilder kan en liksom blogge når en virkelig kjenner for det,blir mere kjent da.
  Bloggen skal jo være et sted å kose seg og en skal ikke føle at enn har et press over seg så en må blogge da.
  Men det er ikke å komme ifra at blogging blir sist prioritert i perioder og da mest innfor Jul og i sommerferien.Det må jeg bare innrømme slik er det bare.Livet er jo litt mer enn bare blogging…..det skal leves det også.
  Og fremfor alt så må du ta den tiden du trenger….sette av tid til deg selv og kos deg…………..

 14. Kære Vigdis!
  Det med at blogge er noget man skal gøre fordi man har lyst og ikke kan lade være, jeg har selv opgivet, fordi det blev en sur pligt (selvom det jo kun var mig selv, der synes det var en pligt.)

  Så mit råd til dig må være at du kun skal blogge, når du ikke kan lade være, når du har noget på hjerte du gerne vil dele med andre, det kan være gode ting, men også når du har en dårlig dag og gerne vil have luft for frustrationerne med mere. Du er så dejligt et menneske at følge, det er næsten som om man kender dig, selv om jeg aldrig har set dig live, men kun fulgt dig på din blog og via webstrik.

  Stort kram
  Pia K

 15. Bloggtørke er vel eit velkjent problem. Det viktigaste er vel at ein har lyst til å blogge og ikkje gjer det fordi ein føler at ein må. Eg brukar ofte å kikke i andre sine bloggar og på den måten får eg sjølv lyst til å dele noko tilbake og berre vise fram bilete eller skrive. Men enkelte gongar orkar ein berre ikkje og då må ein rett og slett la vere. Lykke til! 🙂

 16. Dearest Vigdis,

  Blogging is not difficult. It is journalling. You write your thoughts, ideas, frustrations, loves, concerns, and whatever else you want to talk about it. It can be long or short. Detailed or basic.

  It is a chance to be honest and anonymous.

  God bless.

  Mary Lynn

 17. Jeg har næsten altid lysten, men det er ikke altid jeg har overskuddet til det eller synes jeg har noget at vise og fortælle. Så lader jeg være, indtil jeg synes, der er gået for lang tid. Noget af hyggen ved at blogge er jo også, at andre følger med og kommenterer, og det kræver, at man ikke har alt for laaaange pauser i blogningen.
  Når jeg ikke får blogget, men gerne vil, begynder jeg at tage billeder af alt muligt – mit garnlager, mine strikkegadgets, mine strikkebøger, udsigten fra mit vindue, mine halvfærdige og knapt påbegyndte strikkeprojekter, alt muligt. Det lægger jeg i hver sine mapper i en mappe, jeg har på skrivebordet om blogning. Så venter jeg på, at jeg får ork til at blogge. Hvis jeg ikke rigtigt får det, begynder jeg alligevel og ofte går det let og nemt, fordi jeg bare lige skulle igang. Så skriver jeg korte indlæg og får søde kommentarer og så vokser lysten frem igen. De mapper, jeg har lavet med alt muligt, kan jeg så bruge næste gang, jeg mangler ideer eller overskud.
  Jeg mener selv, at det er vigtigt at holde sin blog igang og det gør ikke noget, at det engang imellem føles lidt som et pres eller en pligt. Sådan er alt godt i livet. Intet er altid som en leg. Jeg prøver blot at passe på ikke at presse mig selv mere end godt er. Altså små korte blogge, når overskuddet er dårligt.
  Hva’? Hvordan er det så lige med min egen blog for tiden? Tjah, det er snart en måned siden, jeg har blogget 😉
  Såh, jeg kan ikke altid selv leve op til mine ideer :-))

 18. Prøv at skriv bloging ind i din kalender. eks. onsdag kl. 19-19.30 og lørdag kl. 14-14.30 eller hvordan det nu passer ind i din hverdage.
  Jeg synes det er nemmere at få gjort ting man har lyst til, men ikke altid kan finde tid til hvis man skirver det i ens kalender og efter et stykke tid, så er det helt naturligt at sættet sig til pc´eren og blog (eller hvad det nu er man prøve at vende sig til)
  Husk at tage dit kamera med overalt – nogle gange siger billeder mere ind ord 🙂

 19. Kære Vigdis, Jeg er lige kommet i gang med at blogge igen efter en pause på et par måneder. Jeg stoppede fordi jeg fik ny PC med Internet Explorer 8.0 og den arbejder ikke ret godt sammen med Blogger.com, som jeg har min blog hos.

  En dag for et par uger siden, så jeg på en anden blog, at vedkommende var begyndt at bruge Windows Live Writer til at skrive blog-indlæg med og så tænkte jeg: «Giv det nu en chance» – som tænkt, så gjort og det er så meget nemmere at skrive blog indlæg nu, at jeg får blogget med jævne mellemrum. Jeg ved dog ikke, om Live Writer kan arbejde sammen med din blog-udbyder.

  Men egentlig handler det vel om, at man blogger, når man synes, at man har noget at sige og så har jeg da indset nu, at det bliver små, korte indlæg i stedet for de laaaaange, det var før. Jeg har altid blogget på den måed, at jeg først har bestemt mig for hvilke billeder, der skulle med på bloggen og dernæst har jeg lagt dem i en speciel mappe, hvorefter jeg har sat billederne ind på blog-indlægget og til slut skrevet lidt tekst til 🙂

  Håber, du kan bruge det til noget 🙂

  Klem fra PiaT 🙂

 20. Blogga bara när du själv har lust!
  Ibland kan det bli 2-3 inlägg/dag och ibland 1 inlägg/ 14 dagar….
  Det ska vara skoj att blogga.
  Fastna INTE hos Facebook…..det har jag gjort och nu skriver jag där istället för i bloggen…
  Nu är det dags att blogga istället för att läsa andras bloggar.
  Kram.
  Vi ses i Naestved!

Leave a Reply